Wereld van Windmolens

Bouw mee aan de Wereld van Windmolens

Een bezoek aan een werkende molen is een unieke beleving die je moet ondergaan. Een molen is een levend monument dat beweegt en schudt als ermee wordt gewerkt. Wanneer de wind vat krijgt op de wieken en de zo gevangen kracht wordt omgezet in energie waarmee een heel productieproces in gang wordt gezet, beleef je een intens moment van verwondering. De innovatie uit vorige eeuwen heeft nog niets aan kracht en uitstraling ingeboet.

Vereniging De Zaansche Molens bouwt de komende jaren aan De Wereld van Windmolens op de Zaanse Schans. Samen met de molens aan de Kalverringdijk vormen het nieuwe Molenmuseum (de huidige villa Kalverliefde) en een nieuw te bouwen Informatiecentrum een uniek erfgoedpark rond de verschillende molentypen die de Zaanstreek rijk is. Zo kan vereniging De Zaansche Molen de kennis over en liefde voor molens op ideale wijze overbrengen en daarmee het kostbare behoud van deze prachtige Zaanse monumenten ook in de toekomst veiligstellen.

Het molenmakersvak heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de Zaanse geschiedenis en krijgt ook in de Wereld van Windmolens een grote rol. Immers zonder molenmakers stonden er nu geen molens meer. Als je de liefde voor molens deelt en mee helpt bouwen aan de Wereld van Windmolens door 25 euro over te maken op rekening NL66 INGB 0000563469 van vereniging De Zaansche Molen dan krijg je het boek MAKER VAN MOLENS cadeau. Dit boek kan dan vanaf maandag 16 april worden afgehaald in het Molenmuseum, Museumlaan 18 in Koog aan de Zaan. Wil je het boek thuis per post ontvangen? Maak dan vijf euro extra over (€30,00). Reserveer nu het boek MAKER VAN MOLENS met bijgaande antwoordkaart. Zo bouw je mee aan de Wereld van Windmolens!

Steun ons hier en ontvang het boek.